Rahoitus, tietosuoja, palvelut ja Kärkipyörän taustaa

Voit rahoittaa helposti ostoksesi Resurs Bankin Husqvarna-tilillä tai Santanderin rahoituksella.

Voit hakea Resurs Bankin rahoituspäätöksen etukäteen avaamalla Husqvarna-tilin sivulta: Tilin avaus ja rahoitushakemus -Resurs Bank

Voit hakea Santanderin rahoituksen päätöksen sivulta: Rahoitushakemus-Santander

Resurs Bank Husqvarna-tili

Helppo ja joustava tapa maksaa

Husqvarna-tilillä saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa!

Voit avata tilin helposti paikanpäällä tai netissä

Tilin avaaminen on maksutonta ja myönnetty tili on käyttövalmis heti. Tili on myös vuosimaksuton.

Saat aina 30-60 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa.

Voit maksaa saldosi pois koska tahansa ilman lisäkuluja

Voit jakaa ostosumman pidemmälle maksuajalle, esimerkiksi kolmelle kuukaudelle ilman korkoa. Kuukausittaisen lyhennyksen lisäksi maksat ainoastaan käsittelymaksun 4 €/kk.

Valittavanasi on myös esimerkiksi 12 kuukauden koroton maksuvaihtoehto. Tuolloin kuukausittaisen lyhennyksen lisäksi maksat käsittelymaksun 4 €/kk ja tilimaksun 35 €.

Kaikki maksuvaihtoehtomme on esitelty oheisessa taulukossa.

Luotonantaja:
Resurs Bank AB Suomen sivuliike
PL 3900, FI-00002 Helsinki
Puhelin asiakaspalvelu: 09-622 43 08
Faksi asiakaspalvelu: 09-622 43 59
Sähköposti: asiakaspalvelu@resurs.fi
Kotisivu: www.resursbank.fi

Tietosuoja

Kärkipyörä käsittelee henkilötietojasi huolellisesti lain ja tietosuojaohjeistuksemme mukaisesti. Pidämme asiakasrekisteria, jossa on vain tarvittavat tiedot ottaessamme sinuun yhteyttä. Tietosuojan periaatteet ja rekisteriseloste ovat tämän sivun lopussa.

Palvelut
Kerro mitä olet ostamassa, autamme oikean tuotteen ja varusteiden valinnassa.

Kärkipyörän taustaa

60-luvulla Mäntyharjulla avasi ovensa Lahtisen Urheiluliike. Urheilukauppa menestyi sen verran hyvin, että vuokratiloista olisi päästävä isompiin ja käytännöllisempiin tiloihin. Uutta toimitaloa ruvettiin puuhaamaan Liiketie 3 tontille.

Urheiluliikkeen palveluksessa olleet yrittäjäkaverit Paasonen ja Tuomo Hämäläinen perustivat Mäntyharjun Kärkipyörä Oy:n 1982 Samaan kiinteistöön. Lahtisen urheiluliike fuusioitiin Kärkipyörään 90-luvun alussa.

Toiminta laajeni voimakkaasti koneisiin ja niiden huoltoihin. Hyvät mahdollisuudet tähän tuli oman korjaamon myötä. Huollossa on työskennellyt alusta lähtien Mauri Hasu.

Liike sai hyvän alun alun ja kohta Tuomon koko perhe oli lopulta töissä myymälässä. Myymälästä tuli vuosien mittaan sekä kyläläisten ja vapaa-ajan asukkaiden tärkeä ostospaikka. Hyvien vene- ja konetarjousten perästä tultiin myös lähikaupungeista.

Seuraavat 30-vuotta 2012 syksyyn asti Tuomo kehitti liiketoimintaa, jolloin eläköitymisensä myötä tuli aika miettiä lopettamista tai jatkamista. Huoltotoiminnan Tuomo ulkoisti liikkeessä pitkän uran tehneen Mauri Hasun pienkonekorjaamolle.

Syyskesällä 2012 nykyinen kauppias Lea Pylvänäinen astui kuvaan veljiensä kanssa. Lea on ottanutkin voimakkaan roolin toiminnan kehittäjänä henkilökunnan Annin, Karin ja Taavin kanssa.

Olemme nyt käynnistäneet oman huollon kehittämisen. Vuodessa myymälä on kokenut melkoisen uudistumisen ja valikoimat ovat kasvaneet- kysynnän myötä kasvaa lisääkin. Parasta on, että mäntyharjulaiset, kesäasukkaat ja naapurikunnista kävijät ovat pitäneet kiinni omasta kone- ja urheiluliikkeestään.

Nykyinen kauppias Lea on ollut jo aiemminkin Mäntyharjulla töissä, mm seurakunnalla taloushallinnossa, joten tahto Mäntyharjun palvelutason ylläpitämiseen on kova. Uskolliset asiakkaat ovat mahtava apu tässä työssä. Ja nyt olemmekin uusien haasteiden edessä täällä Lappeenrannassa.

Osaava joukkomme on kasvanut ja nyt teitä palvelee kesällä Mäntyharjussa:
Taavi Lehtinen huollossa, Valtteri Pulkka kesämyyjänä, Jari Romo ja Teemu Tarkiainen myymälässä

Lappeenrannassa:
Pasi Lankinen, Risto Markkanen sekä Tuomas Mattila myymälässä ja Miikkael Karlsson, Joona Ahola sekä Matti Kankkunen huollossa. Hannes Turppo kesäapulaisena tekee kaikkea.

Tervetuloa!
Lea

Kärkipyörän asiakasrekisteri ja tietosuoja

Kärkipyörän asiakasrekisteri ja henkilötietosuoja

Mäntyharjun Kärkipyörä Oy:ssä (myöh. Kärkipyörä) pidetään asiakasrekisteriä. Sitä käytetään mm. asiakassuhteiden, toimittaja- sekä kumppanuussuhteiden hoitamiseen sekä markkinointiin. Asiakkaat ovat joko oikeushenkilöitä tai yksityisiä ihmisiä. Molempien kohdalla käsitellään kontaktihenkilöiden eli yksittäisten ihmisten henkilötietoja. Näitä henkilötietoja Kärkipyörä on ohjeistanut henkilöstöään käsittelemään näitä henkilötietoja huolellisesti ja luottamuksellisesti sekä lain mukaisesti.

Kärkipyörän tuotevalikoima on laaja ja se myy myös tuotteita, joiden mahdolliset käyttövirheet tai valmistuksessa tapahtuneet laatupoikkeamat esim. polttomoottorikoneissa, työkaluissa tai turvavarusteissa sekä ampuamatarvikkeissa ja veneissä saattaa aiheuttaa asiakkaalle vakavan vaaran. Näiden syiden takia Kärkipyörä pidättää oikeuden tallentaa asiakasrekisteriin asiakkaiden ja heidän edustajien henkilötiedot yhteydenottoa varten laitteiden odotetun käyttöiän eli 10 vuoden ajan viimeisestä ostotapahtumasta. Kärkipyörä myy myös laitteiden ja koneiden huolto- sekä korjauspalveluja, joihin liittyvissä riskeissä on vastaava kommunikaatiotarve.

Asiakasrekisteriä käytetään tuotetiedon jakamiseen ja markkinointiin, kun asiakas ei ole sitä kieltänyt.

Henkilötietoja käsitellään myös asiakkaiden ostoihin liittyvissä sopimus- ja rahoitustapahtumissa. Näissä tapahtumissa hyödynnetään rahoituslaitosten järjestelmiä, joissa sijaitsevat rekisterit ovat näiden toimijoiden omistamia, mutta Kärkipyörä toimii tiedon käsittelijänä. Näissä järjestelmissä sijaitseviin henkilötietoihin Kärkipyörän työntekijät eivät pääse tapahtuman hyväksynnän jälkeen.

Kärkipyörä toimii henkilötietojen käsittelijänä myös rekisteröidessään asiakkaan ostaman tuotteen sen valmistajan tai sen edustajan takuujärjestelmään. Kärkipyörä ei toimi tässä rekisterin ylläpitäjänä.

Lisäksi Kärkipyörä toimii henkilöstönsä tietojen rekisterinpitäjänä. Tästä käytetäään nimitystä henkilöstörekisteri ja sen seloste on toisaalla.

Kärkipyörä kerää asiakkaistaan ja henkilöstöstään vain tiedot, jotka ovat välttämättömiä asiakas- tai henkilöstösuhteen hoitamiseen.

.Ohjeet rekisteritietojen tarkastamiseen löydät tämän dokumentin kohdasta 10.

Rekisteriseloste

TIETOSUOJASELOSTE (1.1.2018 alkaen)
Henkilötietolaki (523/1999) 10 § ja 24 §

1. Rekisterinpitäjä
Mäntyharjun Kärkipyörä Oy
Postiosoite: PL 44, 52701 Mäntyharju
Asiakkaiden palvelu: 020734 48 44
Käyntiosoite: Liiketie 3, 52700 Mäntyharju
Y-tunnus 04901190-6

2. Rekisteriasioita hoitava henkilö
Lea Pylvänäinen

3. Rekisterin nimi
Kärkipyörän asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Tämän rekisterin mukaisten tietojen käsittelyn tarkoituksena on Kärkipyörän asiakastietojen ja muiden henkilöasiakassuhteiden hoitaminen, etujen ja palveluiden tuottaminen, markkinointi sekä liiketoiminnan suunnittelu ja kehittäminen. Rekisterin pidolla on varauduttu myös tilanteisiin, joissa asiakkaaseen pitää ottaa yhteyttä tuotteen takaisinvetoa tai tuotteen ominaisuuksista tiedottamiseen. Tietojen perusteella asiakas pystyy saamaan tuotteeseen liittyvää korjaus-, huolto- ja neuvontapalvelua valmistajan myöntämän takuuajan puitteissa. Tietojen avulla myös laskutetaan asiakkaita tuotteista tai palveluista. Rekisteriin on talletettu kaikki tiedot asiakkaista, joilla laskun voi kohdistaa oikealle henkilölle. Kuitin tai laskun loppusummaa tarkempaa tuoteryhmä- ja/tai tuotetasoista ostotietoa voidaan käyttää markkinoinnin kohdentamiseen, ellei asiakas ole sitä erikseen kieltänyt. Tietojen perusteella Kärkipyörä voi myöntää asiakkaille myös alennuksia tai muita etuja.
.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisterissä käsitellään tietoja seuraavista asiakkaista (jäljempänä yhdessä ”Asiakkaat” ja yksittäin ”Asiakas”) asiakkaat, jotka ovat asioineet Kärkipyörän kanssa, asiakkaat, jotka ovat luovuttaneet tietonsa Kärkipyörälle saadakseen tuotetietoa ja mahdollisesti asioivat Kärkipyörässä. Kolmas ryhmä asiakkaita on ” Muu asiakas”, joka toimii asiakasyrityksen tai -yhteisöjen edustajana.
Rekisterissä voidaan käsitellä Asiakkaasta seuraavia voimassaolevia ja/tai päättyneitä (kohdan 10. mukaisin rajoituksin) alla olevan taulukon mukaisia tietoja, jotka on yksilöity tarkemmin taulukon jälkeen:

Tietueen nimi Asiakas Mahdollinen tuleva asiakas Muu asiakas
Henkilötiedot X X X
Yhteystiedot X X X
Henkilökuntatiedot X X
Etujen maksutili X
Kärkipyörän etukortti ( ei vielä käytössä) X X
Tunnukset X X X
Asiakasryhmät X X
Tilaukset, käyttöönotetut palvelut ja palveluiden käyttöön liittyvät tiedot X X X
Palveluestot X X
Ostotiedot, tiedot annetusta alennuksesta, muusta edusta ja maksutapaedusta X X
Verkkokauppa-asiointiin liittyvät tiedot X X X

Henkilötiedot:
• etu- ja sukunimet, henkilötunnus, syntymäaika, sukupuoli, kieli, turvakielto, markkinoinnin esto
• henkilötunnus-, syntymäaika-, sukupuoli-, kieli –tietoja käytetään asiakkaasta vain käsiteltäessä henkilötietoja rahoituslaitosten sopimus- ja rahoitustoiminnassa käyttämissä ja omistamistamissaan rekistereissä
• Kärkipyörä omaa toimintaa varten käyttää henkilötiedoista henkilötunnus-, syntymäaika-, sukupuoli-, kieli –tietoja vasta kun Kärkipyörä-kortti otetaan käyttöön.

• asiakasnumero, asiakkuuden alkamis- ja voimassaoloaika
• väestötietojärjestelmästä ja palveluntarjoajilta saadut kielto- ja päivitystiedot
Yhteystiedot:
• vakituinen postiosoite, väliaikainen postiosoite, kotikunta, maakoodi, matkapuhelin, markkinointilupa matkapuhelimeen, muu puhelinnumero, sähköpostiosoite, markkinointilupa sähköpostiin
• toissijaisen osoitteen tiedot tuotteiden toimittamista varten
Henkilökuntatiedot:
• tieto henkilökuntaan kuulumisesta, tieto alennusoikeudesta
Asiakastalouden tiedot:
• asiakastalouden pääjäsen, pääjäsenen kanssa samaan asiakastalouteen kuuluvat henkilöt
Etujen maksutili:
• etujen maksutilin tilinumero ja tilityyppi
Kärkipyörän etukortit:
• kortin numero, korttityyppi, kortin voimassaoloaika, kortin sulkemisen syy
• tieto siitä, mihin asiakastalouteen kortilla tehdyt ostot yhdistetään
Tunnukset:
• Kärkipyörätunnus, Asiakastunnus
Asiakasryhmät:
• asiakastalouden asiakasryhmä, tiedot Asiakkaan osallistumisesta seurojen tai muiden yhteenliittymien kannustajajoukkoihin
Tilaukset, käyttöönotetut palvelut ja palveluiden käyttöön liittyvät tiedot:
• tieto tilatuista/käyttöönotetuista palveluista (mm. uutiskirjeet, asiakaspaneelit, mobiili, muu tietoväline)
• tiedot käyttöönotettujen digitaalisten palvelujen (esim. verkko- ja mobiilipalvelujen) käyttämisestä tunnistettuna
• Asiakkaan palveluun syöttämät tiedot, palvelun käytön tuottamat tiedot
• tietoja asiakassuhteen hoitamiseen liittyvästä Rekisterinpitäjän yhteydenpidosta Asiakkaaseen
Palveluestot:
• asiakaspostin lähetysesto, erillissuorapostitusten esto, puhelinmarkkinoinnin esto, tutkimuskyselyjen esto, takuukuittiesto, esto tuote- ja tuoteryhmätasoisen ostotiedon käyttämisestä markkinoinnin kohdentamiseen, esto tuotetasoisen ostotiedon hyödyntämisen asiakaskohtaisissa palveluissa, sähköpostitiedotteiden estot
Ostotiedot, tiedot maksetusta edusta ja maksutapaedusta:
• asiakasetuihin oikeuttaviin ostoksiin käytetyn Kärkipyörä-Etukortin korttinumero tai jäsen-/asiointinumero, ostopäivä, kellonaika, ostopaikka, kortin käyttötapa, tiedot ostoista kuitin loppusumma-, tuoteryhmä- ja/tai tuotetasolla
• maksettu Bonus- ja maksutapaetu
• sähköiset takuukuitit, sähköiset kuitit
Verkkokauppa-asiointiin liittyvät tiedot
• verkkokauppaostosten toimitusosoite
• verkkokaupan asiakassegmentti
• tiedot tallennetusta ostoskorista, tilaustiedot

6. Säännönmukaiset tietolähteet
Tietoja saadaan Asiakkaan tekemästä asiakasopimuksesta ja Asiakkaalta itseltään asiakassuhteen aikana puhelimitse, internetin kautta, sähköpostilla tai muulla vastaavalla tavalla sekä palvelujen käytön kautta. Nimi-, osoite-, matkapuhelin- ja kuolintietojen päivityksiä voidaan saada myös päivityspalveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä. Henkilökuntatieto ja tieto alennusoikeudesta saadaan Kärkipyörän palkanmaksun rekistereistä. Asiakkaan perustiedot, kuten nimi- ja osoitetiedot, sähköiset yhteystiedot sekä lupa- ja kieltotiedot päivittyvät rekisteriin, kun asiakas päivittää ne joko kärkipyörän palveluiden kautta tai luovuttaa ne Kärkipyörän toimipisteessä.
Kärkipyörän Etukortin käyttöön liittyvät tiedot saadaan asiakasjärjestelmään kuuluvien yhteisöjen ja yhteistyökumppaneiden kassajärjestelmistä.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Kärkipyörä voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa esim. viranomaisten tietopyyntöihin vastattaessa

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Asiakastietoja ei luovuteta EU:n ulkopuolelle. Asiakastietojärjestelmien teknistä ylläpitoa voidaan tehdä henkilötietolain edellytykset huomioiden etäyhteyksien avulla myös EU:n ulkopuolelta. Rekisterin tietoja voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, jos se on henkilötietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista. Siirrossa noudatetaan kulloinkin voimassa olevaa henkilötietolainsäädäntöä.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet
Korttihakemukset ja muut manuaalisesti käsiteltävät asiakastietoja sisältävät asiakirjat säilytetään lukituissa ja paloturvallisissa säilytystiloissa. Sähköisesti tallennetut tiedot säilytetään järjestelmissä, jotka on suojattu Kärkipyörän ulkopuolelta tulevilta yhteydenotoilta palomuureilla.
Ainoastaan määrätyillä Kärkipyörän toimeksiannosta ja lukuun toimivien yritysten työntekijöillä, joiden toimenkuvaan se kuuluu, on oikeus käyttää asiakasrekisteriä ja ylläpitää sen tietoja. Kukin käyttäjä saa ylläpito- ja/tai selausoikeuden ainoastaan oman toimenkuvansa kannalta tarpeellisiin tietoihin. Tietojärjestelmä on suojattu ja sinne pääsevät vain nimetyt käyttäjät henkilökohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin. Jokainen Kärkipyörän asiakasrekisterin tietoja käsittelevä on allekirjoittanut salassapitositoumuksen.

10. Tarkastusoikeus
Asiakas voi tarkastaa hänestä rekisteriin tallennetut tiedot kirjallisella, Asiakkaan allekirjoittamalla pyynnöllä, joka Asiakkaan tulee toimittaa Kärkipyörän asiakaspalvelupisteeseen.
Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramarkkinointiin ja markkinointitutkimuksiin tai ottamalla yhteyttä Kärkipyörän asiakaspalveluun.

11. Oikeus vaatia tiedon korjaamista
Asiakas voi vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista. Pyynnön virheellisen tiedon korjaamisesta voi tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.
Asiakkaan tiedot poistetaan, kun hänen asiakkuutensa ja siihen liittyvät molemminpuoliset velvoitteet ovat päättyneet. Tietojen poistaminen edellyttää mm. kirjanpitolain mukaisten säilytysaikojen päättymistä. Ostotiedot ja tiedot maksetusta eduista ja maksutapaedusta poistetaan rekisterissä 2 vuoden kuluttua. Johdannossa mainittujen tuotteiden kohdalla, joiden käyttöön liittyy henkilöriski, tiedot säilytetään kymmenen vuotta. Tiedot päättyneistä asiakasperustiedoista, yhteystiedoista, asiakastalouden tiedoista sekä tilauksista ja palveluestoista poistetaan rekisteristä 2 vuoden kuluttua. Tuotteiden takuuseen liittyvän asiakastiedon Kärkipyörä tuhoaa omista järjestelmistään takuuajan päätyttyä.

12. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Henkilötietolain mukaan rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisteritietojensa käyttäminen suoramainontaan ja markkina- ja mielipidetutkimuksiin. Asiakas voi antaa tietoihinsa Kärkipyörän asiakasrekisterissä suoramarkkinointikiellon, tutkimuskiellon ja puhelinmarkkinointikiellon. Sähköpostiin ja mobiiliin päätelaitteeseen lähetetään rekisterin tietojen perusteella markkinointia vain, jos asiakas on itse antanut siihen nimenomaisen luvan. Luvan puuttuessa voidaan asiakkaalle lähettää sähköpostiin ja mobiiliin päätelaitteeseen ainoastaan asiakkuuteen, tuotteisiin liittyviin riskeihin sekä niiden turvallisuuteen liittyviä tiedotteita, jollei asiakas niitä erikseen kiellä.